Proses Penukaran Nama Hak Milik Geran Tanah Taman Desa Kuala Garing

YB Gan Pei Nei memberi penjelasan kepada penduduk mengenai proses penukaran nama

Setelah penantian selama hampir 6 tahun, 124 Penduduk di Taman Desa Kuala Garing akhirnya berjaya membuat penukaran nama geran daripada Lafarage kepada nama individu masing-masing.
Proses penukaran nama geran tergendala pada tahun 2011 akibat daripada kutipan sejumlah RM1,300 pada tahun 200 & 2007 oleh bekas JKKK Desa Kuala Garing, wakil MCA yang dipertikaikan oleh penduduk. Atas usaha gigih daripada YB Gan Pei Nei, Ahli Dewan Negeri Rawang, akhirnya penduduk bersetuju untuk menjalankan proses penukaran nama geran terdahulu disamping menunggu jawapan daripada bekas JKKK.
11 bekas penduduk mempertikaikan bekas ADUN Rawang, Dato’ Tang kerana tidak memberikan pempasan gantian rumah kepada mereka sedangkan cawangan Desa Kuala Garing MCA mendapat pampasan sebanyak RM400 ribu, Kesebelas penduduk bercadang untuk melaporkan perkara ini kepada SPRM untuk siasatan lanjut.
Larfrage telah melantik peguam bagi semua urusan penukaran geran individu. Kesemua 124 penghuni perlu membayar kos pemprosesan guaman. Sebarang pertanyaan boleh menghubungi pejabat saya atau pejabat peguam pada 03-77298906.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: